950 éves Zsurk (2017)

Zsurk település 950., a Reformáció 500., és a Magyar Református Egyház 450. évfordulója alkalmából megrendezett eseménysorozatunk záróünnepségére augusztusban került sor.

A műsor ünnepélyes istentisztelettel kezdődött 14:00 órakor. Az eseményre meghívtunk egykoron nálunk szolgált lelkészeket, illetve a község életében jelentős szerepeket betöltő személyeket, akik szép számmal megjelentek az istentiszteleten, és azt követő kötetlen programokon is képviseltették magukat.

A színpadi produkciók 15:00 órakor kezdődtek ünnepélyes megnyitóval.
Bemutattuk a népviseletünket, valamint 950 éves Bánk Bán egykori birtoka Zsurk című festményt lepleztük le.

A programok összeállításánál a fő cél az igényes szórakoztatás volt. Volt itt cukorágyú, trambulin, büfé, fagyi, vattacukor, jégkása.
Az ingyenes ugrálóvárat sok gyerek vette igénybe.

A délután folyamán zajlott a polgármesterek és civilek főzőversenye a “LECSÓ SHOW”. Érdekes fantázianevekkel nagyon finom alkotások születtek, mellyel a jelenlévőket is vendégül látták.

Óvodásaink színes műsorukkal örvendeztették meg a nagyérdeműt, ezt követően a Csipkés együttes húzta a talpalávalót, majd ők fogadták az ifjú párt a templomból kijövet. Egyikük érdekes kérdéseket tett fel az ifjú párnak, azt kutatván hogy jól ismerik-e egymást.
Közben a színpadon zajlott Romwalter Éva műsora- aki nagyon sokak kedvence- a gyermekdaloktól a mulatósig. Az ifjú pár a Csipkés együttes kíséretében megérkezett a színpadra, ahol Évike elénekelte, megtáncoltatta a fiatalokat a “Mindenkinek van egy álma” című dalra. Polgármester Asszony Zsurk ajándékát is átadta az ifjú párnak.

A “Mercy és barátai ” esti koncertjére megtelt a tér, a számos fellépő éjfélig biztosította az utcabál fergeteges hangulatát.
Az éjszakai buli időszakában nem kellett a rendőrségnek és a polgárőrségnek -akik mindemellett folyamatosan biztosították a helyszínt- beavatkozni.
A hangtechnika minősége, és a felállított színpad professzionális minőségű volt.

A rendezvény megvalósítását nagyban segítették civil szervezetek, és azok tagjai is.

Hálás köszönettel tartozunk minden segítőnek, akik szabadidejüket és energiájukat nem kímélve helyt álltak, és lehetővé tették, hogy megvalósuljon ez a rendezvény!

További képek itt.