I. Országos közfoglalkoztatási kiállítás(2015)

2015. október 2-3-án a Vajdahunyad várában összesen 110 település mutatta be a közfoglalkoztatásban előállított portékáit, terményeit az I. Országos Közfoglalkoztatási Kiállításon, köztük a mi településünk is. A rendezvényen – a megvalósított közfoglalkoztatási programok eredményeinek megismerésén túl – lehetőség nyílt a bemutatott termékek kóstolására.. A rendezvényhez kapcsolódó konferencián Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet mb. főigazgatója tartott nyitóelőadást.

A kiállítást Pintér Sándor belügyminiszter nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, a jövő évi költségvetés 340 milliárd forintot biztosít közfoglalkoztatásra, ez 253 ezer ember foglalkoztatását teszi lehetővé az önkormányzatok számára. Közölte: ugyan ezt a foglalkoztatási formát átmenetinek tekintik, ám a kormányzat szerint mindaddig szükséges a rendszer fenntartása, amíg a piacgazdaság keretein belül el nem érhető a teljes foglalkoztatottság.

A belügyminiszter emlékeztetett arra: a kormány 2011-ben arra reagálva vezette be a közfoglalkoztatást, hogy a piacgazdaság nem volt képes felszívni a teljes munkaerőt. Nagy volt a munkanélküliség, és magas a segélyből élők aránya. A közfoglalkoztatás keretében munkát és jövedelmet, vagyis értékteremtő, társadalmilag hasznos elfoglaltságot kínáltak az embereknek –tette hozzá.

A mostani rendezvény azt bizonyítja –mondta –, hogy helyes volt a kezdeményezés, a bemutatott termékek a közfoglalkoztatottak szorgalmát, tehetségét dicsérik.

A kiállításon készült fényképek megtekintéséhez kattintson ide!