Idősek Napja (2017)

2017. november 17-én pénteken tartottuk az Idősek Napi megemlékezésünket Zsurkon.

Pócsikné Vakula Ágnes Polgármester Asszony köszöntőjében az alábbiakat mondta:

„ Azt mondják, a földi boldogsághoz a következők kellenek: legyen kit szeretnünk, legyen mit csinálnunk, és legyen miben reménykednünk.” Minden korban, de ma különösen fontos az idősek tisztelete. Annál is inkább szükség van a generációk egymásra figyelésére, mivel korunkban sokan az első helyre az ember közvetlen hasznosságát és termelékenységét állítják.

Ahogy a természet évszakainak, úgy az emberi élet szakaszainak is megvan a maga egyedi értelme, jelentősége, szépsége, és pótolhatatlan értéke. Az idős korban pedig különösen, hiszen úgy van rendjén, hogy a sűrű, másokért vállalt munkával töltött időt az élet, az erőfeszítések csöndes beteljesülése kövesse. Éppen így gondolta a fiatal Móricz Zsigmond is, amikor így fogalmaz az idős korára gondolva: „ Várom az öregkor nyugalmát, mikor a bírói székbe ülök önmagam fölött.” Ehhez azonban szükség van a fiatalabbak hálájára, szükség van arra, hogy Önök, a szüleink, és nagyszüleink úgy érezzék, hogy az értünk vállalt kitartásuk, küzdelmeik, lemondásaik nem voltak hiábavalók.

A köszöntő után Urr Ildikó a Záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Intézményvezetője tolmácsolásában hangzott el Magyar Ottó: Az élet alkonyán című verse.

A szépkorúakat először a Záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói szórakoztatták.

Elsőként Szilágyi Mirázs 3.b osztályos tanuló furulyajátékát hallhatták. Zongorán kísért: Homicskó Ágnes tanárnő. Felkészítő tanár: Varga Sándor.

Ezt követte Szőke Vanessza 8.a osztályos tanuló szavalata. (Aranyosi Ervin: Éld a napot)

Következett Csépke Csongor 6.b osztályos tanuló, aki Jack Lennon és Paul McCartney: Legyen úgy… című számát adta elő szintetizátoron, majd rábaközi népdalcsokrot énekelt. Felkészítő tanára: Homicskó Pál a zeneművészeti ág tanára.

A 3.a osztály tanulói kedves kis színes figurákká, trolloká váltak s így szórakoztatták a közönséget. Betanították: Szabadosné Dicső Erika és Szabóné Németh Beatrix tanítónők.

Megérkezett az ünnepségünkre dr. Tilki Attila Képviselő Úr, aki néhány kedves mondattal köszöntötte az ünnepelteket.

Az estebéd után Kazár Ticiána énekművészt hallhatták és láthatták, akit zongorán kísért Tamás Attila.

Végezetül a Nagyecsedi Iringó Néptáncegyüttes énekeltette és  táncoltatta az ünnepségen részt vevőket.

Az önkormányzat ajándékaként 5000,- Ft-os élelmiszer vásárlási utalványt adtunk át időseinknek.