Karácsonyi ajándék (2016)

Az S PLUSZ K TECHNIK Kft. képviseletében eljáró Fürjész Sándor ügyvezető igazgató jóvoltából karácsony közeledtével idén is meglepetésben részesültek községünk óvodás és iskolás gyermekei.

A kis ünnepélyen köszöntő beszédet mondott Pócsikné Vakula Ágnes Zsurk község polgármestere, majd sor került a titkokat rejtő dobozok átadására:-)

“Az utakat sokáig nem érti meg az ember. Csak lépdel az utakon és másra gondol. Néha széles az egyik út, aszfaltos, néha rögös, barázdás, meredek.
Az utakat sokáig csak alkalomnak tekintjük, lehetőségnek, melynek segítségével elmehetünk a hivatalba vagy kedvesünkhöz vagy a rikkantó, tavaszi erdőbe.
Egy napon megtudjuk, hogy az utaknak értelmük van: elvezetnek valahová. Nemcsak mi haladunk az utakon; az utak is haladnak velünk.
Az utaknak céljuk van. Minden út összefut végül egyetlen közös célban. S akkor megállunk és csodálkozunk, tátott szájjal bámészkodunk, csodáljuk azt a rejtelmes rendet a sok út szövevényében, csodáljuk a sugárutak, országutak és ösvények sokaságát, melyeken áthaladva végül eljutottunk ugyanahhoz a célhoz.
Igen, az utaknak értelmük van.
De ezt csak utolsó pillanatban értjük meg, közvetlenül a cél előtt.” (Márai S.)ű